Webinarium om tandvård vid Ehler-Danlos Syndrom /Hypermobility Spectrum Disorder

Välkommen till ett webinarium om tandvård vid Ehler-Danlos Syndrom (EDS)/Hypermobility Spectrum Disorder (HSD)

Tid: Tors den 23 nov kl 18:30-20:00.

Plats: Online. Du kan ansluta via din mobiltelefon, surfplatta eller dator.

Pris: Kostnadsfritt.

Innehåll: Personer med EDS och HSD har ofta problem med sin munhälsa och därmed ett ökat behov av tandvårdsomhändertagande som en del av diagnosen. Vid detta webinarium kommer Simon Linner, övertandläkare och tandvårdsstrateg i region Stockholm, och Stina Ekström, specialist vid Barnspecialisttandvården Kronan, att föreläsa och svara på frågor om tandvård vid EDS/HSD.

Frågor som kommer tas upp är bla hur man som patient kan utföra sin dagliga tandvård på bästa sätt, hur man som patient kan bidra till ett fungerande samarbete med sin tandläkare, diagnosrelaterade problem med lokalbedövning, hur specialisttandvården och allmäntandvården samverkar, vilka tandvårdsstöd som finns och vad som krävs för att vara berättigad dessa.

Webinariet anordnas på initiativ av den regionala patientföreningen EDS Stockholm i samarbete med Centrum för sällsynta diagnoser, region Stockholm-Gotland.

Anmälan görs nedan och krävs för att få den länk som behövs för att logga in till webinariet. Sista dag för anmälan är den 20/11.

www.karolinska.se/tandvard-EDS Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta: charlotte.willfors@ki.se.

Dela & skriv ut

Facebook Twitter E-post Skriv ut

Senast uppdaterad

Redaktör

Urszula Felix

Granskare

Charlotte Willfors